Skolen i Helligvær slik den så ut da Utdanning var der i 2013. Skolen har etter dette blitt påbygd.

Fikk én søker til rektorstilling ved Bodø-skole

Bare én søkte jobben som rektor ved Skolen i Væran i Bodø kommune. Utdanningsforbundet mener kommunen stiller for høye krav – og betaler for lite.

Publisert

Det skriver Avisa Nordland.

Da fristen for å søke på rektorjobben ved Skolen i Væran gikk ut var det bare ett navn på søkerlisten. Skolen i Væran er navnet på oppvekstsentret som består av både skole og barnehage på Helligvær. Skolen har 15 elever, og det er tre barn i barnehagen.

Nå er søknadsfristen forlenget med to uker, men hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet, Katrin Kummernes, har ingen tro på flere søkere. Hun peker på høye krav i utlysningsteksten som hun mener diskvalifiserer lærere fra å søke.

I utlysningen heter det at søkerne må blant annet ha god innsikt i og kunnskap om barnehage- og skoleledelse, i tillegg til ledererfaring. De må dessuten påregne undervisning eller arbeid på avdeling i barnehage.

Kummernes mener Bodø kommune burde åpnet for og oppfordret til at erfarne lærere eller barnehagelærere kunne søke rektorjobben. Og hun mener jobben burde vært bedre betalt.

– Blant annet i Bø i Vesterålen og på Senja tilbyr de ekstra lønn til stillinger i skolen. Det skulle også Bodø ha gjort når situasjonen er så vanskelig, sier hun.

Barnehage- og skolesjef i Bodø kommune, Tore Tverbakk, avviser kritikken.

– Selv om det er vanskelig å rekruttere til stillingen, kan vi ikke fire på kravene. Det viktigste er å få godt kvalifiserte søkere, og de vet også at de kan forhandle lønn ved tiltredelse, sier han til Avisa Nordland.

Bråk ved skolen i høst

Utdanningsnytt skrev om Skolen i Væran og daværende rektor i høst. Da hadde foreldre slått alarm om dårlig arbeidsmiljø og sykemeldinger og truet med å ta barna ut av skolen.

– Det er så ille på skolen nå at det kan ikke bli verre, uttalte en av foreldrene til Utdanningsnytt den gangen.

Rektoren forlot skolen kort tid etter.

Powered by Labrador CMS