Nancy lager gave til alle som slutter i barnehagen

– Når det jeg lager kan bety så mye for enkelte barn, er det ekstra gøy å fortsette å lage dem, sier Nancy Lenvei.

Publisert Sist oppdatert

En vinter strikket hun 40 larver som hun ga til barna i barnehagen. Alle som slutter ved Prestmosen Fus i Nannestad, får en gave som Nancy har laget. Nå har hun klargjort hjerter som er strikket og tovet til alle skolestarterne.

Nancy Lenvei.

– I tillegg får alle samme dikt og en personlig hilsen fra avdelingen. Jeg passer på at alle som slutter hos oss får en gave, det hender jo at noen flytter også, sier Nancy.

Nancy er utdannet fagarbeider, men jobber på dispensasjon som barnehagelærer.

– I 2009 sa jeg ja til å være ringevikar, nå skal jeg i gang med å utdanne meg til barnehagelærer. Det blir fint å fylle ryggsekken med mer kunnskap. Jeg skal ta utdanningen ved siden av jobb, så da kommer jeg til å holde på i fire år, forteller Nancy.

Hun mener at hun nok setter ekstra store krav til seg selv fordi hun ikke har barnehagelærerutdanningen.

– Jeg legger mye tid i å finne gode opplegg for barna. Noe av det jeg liker godt, er å lage ting sammen med barna. Når jeg lager larver, lar jeg barna også prøve seg og delta. Vi sydde for eksempel skinnvott sammen til eventyret om skinnvotten, sier Nancy.

De prøver å forberede barna som skal begynne på skolen, sånn at overgangen skal bli så bra som mulig.

– Vi snakker om at det er lov å være redd og grue seg litt, mens det er andre som gleder seg.

På konfirmasjonsbordet

Tidligere barnehagebarn og deres foreldre har i flere tilfeller tatt vare på hjertene, larvene eller klatremusene som Nancy har laget.

– Jeg ser de av og til hengende på en skolesekk. Det er koselig. Jeg treff også en mamma som fortalte at barnet hennes hadde hjerte i lomma da han begynte på skolen. For han var det trygt å kjenne på det når ting var litt utrygge. Sånne historier varmer.

Det å lage gaver til de som slutter, er noe Nancy har gjort alle de årene hun har jobbet i barnehagen.

– Jeg traff en mamma som fortalte at larven barnet hennes hadde fått da hun flyttet, skulle ligge på bordet som dekor når hun nå skulle konfirmere seg. Det varmer å få sånne historier.

– Dette er verdens fineste jobb, og jeg går på jobb med glede. Kan jeg glede eller trygge et barn med det jeg lager, inspirerer det til å fortsette å lage hjerter og andre ting, sier Nancy på 52 år som etter planen skal i gang med å utdanne seg til barnehagelærer til høsten.

Powered by Labrador CMS