Episoden fra åpningsdagen i barnehagen satte seg i ryggmargen til Elin Aasheim. I dag er hun selv barnehagelærer og sier at ting som kan virke uvesentlig for voksne, kan være viktige for barn.

Tema: Barnehageansatte som krenker barn

– Små ting som kan virke uvesentlige for voksne, er viktige for barn

Episoden med den rosa muffinsen har gjort Elin Aasheim til en bedre pedagog.

Publisert Sist oppdatert

Elin Aasheim glemmer aldri åpningsfesten i den nye barnehagen i Larvik for 46 år siden. Hun var fire og et halvt år og så forventningsfullt på de to muffinsene med E p: En ros og en brun. E for Elin og E for Elisabeth. Som hun ønsket seg den rosa! Men Elisabeth var raskere, og Elin måtte ta til takke med den brune.

Som fireåring ble hun lei seg. Hun syntes det var urettferdig, men sa det ikke til noen.

– I dag er Elisabeth det eneste navnet jeg husker blant alle de barna jeg gikk sammen med. Og den muffins- episoden er omtrent det eneste konkrete minnet jeg har fra barnehagen. Det var sterke følelser, og sånt husker barn, sier Elin, som er utdannet barnehagelærer.

I dag eier og driver hun Nystrand barnehage i Porsgrunn. Og mener episoden med muffinsen har gjort henne til en bedre pedagog.

– Barn er opptatt av små detaljer som de voksne kan velge å etterkomme eller overse. Muffinsminnet forteller meg at små ting som kan virke uvesentlige for voksne, er viktige for barn. I dag vet jeg at det er viktig å gi barnet den rosa koppen hvis barnet vil ha den, ikke den grønne som jeg er i ferd med å gi. Det koster så lite, men betyr mye, sier Elin.

Episoden fra barnehagen satte seg i ryggmargen til Elin, og da hun selv skulle passe et av barna i barselgruppen, gikk Elin til innkjøp av to av alt, slik at datteren og gutten hun passet, ikke skulle føle at det var urettferdig.

– Jeg ville det skulle være likt, sånn at det ikke oppsto såre følelser, sier Elin.

I vår store temasak om barnehageansatte som krenker barn kommer det frem at en av fem barnehagesaker som mobbeombudene får, handler om at ansatte krenker barn.

Her er flere saker å lese:

Powered by Labrador CMS