Lokale og sentrale representanter ved Pedagogstudentene i Utdanningsforbundets stand under studiestart ved Universitetet i Agder (UiA). F.v. Kaspara Halkjelsvik, leder, Line Margrethe Drange Neset, UDF Agder, Christina Babington, lokallagsleder for Pedagogstudentene ved UiA, Eskil Berggren, UDF Agder, Kasper Faugli Åvitsland, Pedagogstudentene, Sonja Tan Nguyen, nestleder i Pedagogstudentene og Marie Evensen, Pedagogstudentene UiA. (Foto: privat)

Mange tomme seter på lærerutdanningene

I dag starter studieåret, men 76 lærerstudier har ikke klart å fylle opp plassene.  

Publisert

Aldri før har så mange lærerstudier hatt tomme plasser som etter årets første opptak til høyere utdanning.  I dag er første studiedag, men fortsatt har 76 ulike lærerstudier ledige plasser. Det viser Samordna opptak sin oversikt. 

Leder i Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, Kaspara Halkjelsvik, har brukt studiestarten til å stå på stand og møte nye lærerstudenter ved Universitetet i Agder i Kristiansand.

– Her har jeg møtt mange spente og entusiastiske nye lærerstudenter, sier Halkjelsvik til Utdanningsnytt.

Etter første opptak i sommer var det 130 lærerstudier som ikke hadde klart å fylle opp plassene sine. Både politikere og ansatte ved lærerutdanningene oppfordret studenter til å takke ja til plassene de hadde fått, og nye studenter til å søke på de ledige plassene.

– Ønsker oss flere lærerstudenter

Men ikke mange nok har søkt. 

– Vi ønsker naturligvis at søkninga til lærerutdanningene hadde vært større. Men vi skal være glade for dem som har takka ja til studie. Jeg har opplevd sterkt motivasjon og stor glød blant dem jeg har møtt. Så får vi bare håpe at politikere og beslutningstakere tar gode grep og at den negative strenden vil snu, sier Kaspara Halkjelsvik.

Både barnehagelærer, grunnskolelærer, lektor og yrkesfaglærerstudiene har ledige plasser, og tomme studieplassene finner man over hele landet. 

På OsloMet i hovedstaden har åtte ulike lærerstudier fortsatt ledige plasser. 

Powered by Labrador CMS