Norge trenger flere lærere som kan lære opp kommende tungtransportsjåfører.

Nå skal det utdannes flere sjåførlærere så flere kan kjøre tungtransport

For å skaffe flere tungtransportsjåfører i årene som kommer, gir regjeringen nær ni millioner kroner til et nytt studium for sjåførlærere.

Publisert Sist oppdatert

– Sjåførmangelen er en varslet krise, sier minister for høyere utdanning, Ola Borten Moe (Sp), til NTB.

Norge trenger mer enn 2500 flere tungtransportsjåfører årlig fram mot 2030, ifølge Moe. For å forebygge sjåførkrisen gir regjeringen ni millioner kroner til et nytt toårig studium for sjåførlærere.

Utdanningen blir organisert med samlinger, og store deler av undervisningen foregår digitalt.

− Vi har altfor få lærere innen tungtransport. Derfor er en egen helhetlig sjåførlærerutdanning, som er tilpasset tunge kjøretøy, et viktig tiltak. Yrkessjåførene er avgjørende for folk og næringsliv i hele Norge, sier Senterpartiets Erling Sande, som leder transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget til NTB.

Yrke har også tidligere skrevet om behovet for flere lærere som kan undervise kommende tungransportsjåfører. I fjor bevilget regjeringen penger til 25 ekstra studieplasser ved Nord universitet der sjåførlærerne læres opp.

– Uten lastebilen stopper Norge. Derfor må vi sørge for at vi har nok sjåfører og da må vi også har nok kjørelærere for lastebil. I årene som kommer vil vi mangle lærere. Derfor gir vi penger til å ta opp 25 ekstra studenter i kullet som starter ved Nord universitet til høsten og vi gjør det enklere for søkere med realkompetanse å komme inn, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp), den gang til Yrke.

Powered by Labrador CMS