Det handlet om blant annet streik, en 100-åring, en bøkker og om skoletrøtte gutter

For ikke å snakke om TV-serien Rådebank, om skolemat og om snekkere og skoleelever som hentet hjem medaljer og fikk yrkesfagene til å skinne

Publisert

Men hvilken Yrke-sak ble mest lest på utdanningsnytt.no i 2022?

Det svaret får du på selveste nyttårsaften.

Teller ned

Hver dag nå, frem til nyttårsaften, vil vi dele en av de ti best leste sakene på utdanningsnytt.no/yrke

Vi har valgt å telle ned, og i dag handler det om den tiende best leste saken.

Den dreide seg om streiken. Yrke besøkte Bryne vidaregåande skule i Rogaland samtidig som Utdanningsforbundet tok ut den største lærerklubben i streiken.

På et fullsatt streikemøte på Bryne Mølle, benyttet Utdanningsforbundets fylkesleder i Rogaland, Gunn Reidun Tednes-Aaserød, anledningen til å advare KS mot å kjøre konflikten mot en tvungen lønnsnemnd.

– Tvungen lønnsnemnd er bare et tapsprosjekt for alle. Det vil ødelegge ytterligere tilliten mellom KS og lærerorganisasjonene. Det vil gjøre det enda vanskeligere i neste løp, vi hadde en tøff runde i fjor, og velger de å kjøre det sporet igjen i år, så tror jeg at det er elevene som taper på det. Jeg tror veldig mange av våre medlemmer vil kjenne på en utmattelse – at dette handler om å tape streikeretten, sa hun.

Nyttårsaften

Saken ble altså blant de best leste Yrke-sakene dette året.

Lille julaften legger vi ut den niende best leste saken og sånn fortsetter det.

Men hvilken sak ble aller best lest? Handlet den også om streik, eller om en 100-åring, en bøkker eller om praksisbrev til skoletrøtte gutter?

Følg med på Yrkes Facebook når vi teller ned mot 2023, og nytt år og nye muligheter.

Powered by Labrador CMS