Barnehageeiere sikta etter at barn døde i Sverige

Tre personer tilknytta en svensk barnehagestiftelse er sikta for å ha forvolt en annens død. En fireåring ble funnet druknet i et svømmebasseng etter å ha forsvunnet fra barnehagen.

Publisert Sist oppdatert

Hendelsen skjedde den 14.juni i år i sentrale Södertälje i Sverige.

Klokken 14 den dagen ble fireåringen meldt savnet fra barnehagen. Etter en omfattende leteaksjon ble gutten funnet i et svømmebasseng i et villaområde. Gutten ble fløyet med ambulansehelikopter til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Nå, et halvt år senere, melder SVT at tre personer tilknytta en svensk barnehagestiftelse er sikta for å ha forvolt en annens død. Ifølge SVT har granskingen konkludert med at gjerdet rundt barnehagen var for lavt.

SVT melder nå at statsadvokaten, etter at saka er granska, er kommet fram til at gjerdet rundt barnehagen var for lavt og at det har vært en kjent sikkerhetsrisiko.

– Jeg meiner at å unnlate å sette i verk sikkerhetstiltak var avgjørende for at fireåringen kunne ta seg til bassenget, sier statsadvokat Cecilia Tepper til SVT.

Hun meiner barnehagestiftelsen skal betale 1,5 millioner svenske kroner i bot.

Barnehagestiftelsen benekter på sin side straffeskyld.

Det blir ikke tatt ut tiltale mot eierne av svømmebassenget trass i at trekket bare delvis var over bassenget. Men noen var hjemme og holdt et visst tilsyn.

Powered by Labrador CMS