Mehmet Kaan Inan (H) og resten av opposisjonen i Oslo vil stanse arbeidet med ny handlingsplan mot vold i Osloskolen.

Ber byråden stanse handlingsplan mot vold i Osloskolen

Opposisjonen vraket byrådets handlingsplan mot vold og trusler i Osloskolen, men den er likevel iverksatt. Nå vil de stanse arbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagsavisen.

I revidert budsjett får skolene i Oslo 18 millioner til å forebygge vold og trusler, men da handlingsplanen «Trygge voksne, trygge barn» var oppe til behandling i Kultur- og utdanningsutvalget ble den vraket av opposisjonspartiene. De sendte saken i retur og forlangte helt andre tiltak.

– Det er ikke penger som trengs for å gjøre noe med femdoblingen av vold og trusler mot ansatte i skolen på få år. Vi har et strukturelt problem i Osloskolen, der skoleeier ikke tar ansvar for sine ansatte og gir dem den nødvendige opplæringen og oppfølgingen, sa Mehmet Kaan Inan som er utdanningspolitisk talsperson i Oslo Høyre til Utdanningsnytt den gangen.

Nå viser det seg at planen likevel er iverksatt.

Les også: 362 alvorlige vold- og trusselhendelser i Oslos skoler i fjor

– Trekk i nødbremsen

Da Inan spurte om dette i utvalgtes juni-møte forklarte skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) at det kun er selve saken som er sendt i retur.

– Den handlingsplanen har Utdanningsetaten utarbeidet og hatt en prosess på internt med involvering av ansatte og organisasjoner. Den handlingsplanen var ikke et forslag til vedtak til bystyret fordi de skulle vedta handlingsplanen. Den var et vedlegg fordi den oppfattes som åpenbart relevant for saken om mobbing, vold og trusler, svarte Holmås Eidsvoll.

Det reagerer Høyres Mehmet Kaan Inan på. Og får støtte av Rødts Eivor Evenrud, som leder Kultur- og utdanningsutvalget.

– De kan ikke iverksette en plan som bystyret har sendt i retur. Det forutsetter jeg at byrådet er enig i, sier hun til Dagsavisen.

– Ingenting skulle iverksettes. Dette er en handlingsplan som bystyrets flertall ikke mener er god nok, og derfor skal den ikke gjennomføres i skolene. Vi krever at byrådet trekker i nødbremsen og ber skolene glemme handlingsplanen så fort som overhodet mulig, sier Inan.

Det vil opposisjonen også foreslå i bystyremøtet denne uka.

Byråd Sunniva Holmås Eidsvoll sier på sine side at Utdanningsetaten jobber med en oppdatert handlingsplan. I den nye byrådssaken vil denne bli lagt frem. Og hun vil ikke trekke i bremsene:

– Jeg mener det ville være helt uansvarlig å stoppe arbeidet mot vold og trusler i påvente av at en omarbeidet byrådssak legges fram, sier hun.

Powered by Labrador CMS