Vold i skolen: – Elevenes handlinger må få konsekvenser

Volden mot lærere i skolen i Kristiansand øker. Høyres Arve Stokkelien mener elevenes handlinger må få konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

Under møtet i kommunens oppvekstutvalg i går var vold mot lærere tema. Stokkelien tror ikke penger er løsningen.

– Handlinger må få konsekvenser. Elevene skal gjennom en dannelsesreise, ikke bare i fag, men hvordan man oppfører seg mot andre. Hvis det ikke skjer noen reaksjoner, gjør vi disse elevene en bjørnetjeneste, sier han.

Ap-leder Åse Løvdal sier det er tøft å høre historiene.

Også i Bergen har vold mot kommunalt ansatte vært diskutert i kommunalt utvalg, og det viser seg at det ikke har vært en eneste politianmeldt voldsepisode i Bergen på tre år.

– Det er selvfølgelig tøft å lese om hvordan mange lærere har det, men det er kjempeviktig at de sier ifra, sier Løvdal. Hun har tidligere vært fylkesleder for Utdanningsforbundet Vest-Agder.

Åse Løvdal (Ap)

Fædrelandsvennen skriver at fra 2020 til 2021 økte antall tilfeller med vold i skolen med nesten 24 prosent, fra 600 til 742. Utagerende barn, slag, spark og spytting har for mange lærere blitt en del av hverdagen.

I Bærum er det en økning i antall registrerte tilfeller av vold mot lærere. Nå vil politikerne sikre bedre opplæring og oppfølging av ansatte.

Ap-politikeren i Kristiansand mener førsteprioriteten blir å styrke laget rundt lærerne; man må ansette helse- og sosialfaglige ressurser og miljøarbeidere.

– Det handler om flerfaglig kompetanse, som kan bidra i sånne situasjoner og avlaste lærerne. Der tror jeg ikke skolene er bemannet godt nok, dessverre, sier Løvdal.

– Det finnes ikke vanskelige barn, men akkurat nå har vi mange barn som har det vanskelig. Vi må trygge de barna samtidig som vi må ivareta lærerne, sier Løvdal.

Powered by Labrador CMS