Alle videregående skoler i Lillestrøm i streik

Ny opptrapping fører til at alle videregående skoler i Lillestrøm nå er i streik.

I dag varslet Utdanningsforbundet Lillestrøm et nytt streikeuttak som innebærer at alle de fire videregående skolene i Lillestrøm kommune blir rammet av streik.

Fra 22. august var Skedsmo videregående skole og Østersund ungdomsskole i streik. På mandag får de selskap av Lillestrøm, Sørumsand og Strømmen videregående skoler. Til sammen er 282 av Utdanningsforbundets medlemmer i Lillestrøm ute i streik fra mandag 29.august.

– Opptrappingen kommer som en direkte konsekvens av at politikerne i kommunene og fylkeskommunene har gitt KS mandat til å nedprioritere lærerne. Kommunene, via KS, har drevet negative kampanjer som trekker i tvil om det er behov for lærerutdanning for å jobbe i skolen siden i vinter, sier leder i streikekomiteen i Lillestrøm Kristin Løver.

Utdanningsforbundet i Lillestrøm har prioritert et ansvarlig uttak og har derfor fokusert på å ta ut lærere i videregående skole. Elevene er eldre og mener dette ikke rammer tredjepart like hardt som streik i barnehager og grunnskoler vil gjøre, skriver UDF Lillestrøm i pressemeldingen

– Nå har vi tatt ut alle videregående skoler i kommunen i streik. Selv om vi ikke kan røpe noe om det blir nye opptrappinger eller hvordan disse blir så ligger det i kortene at vi nå må vurdere barneskoler og barnehager i fremtidige streikeuttak, forklarer nestleder i streikekomiteen Jon Ola Eggen.

.

Powered by Labrador CMS