Utdanningsforbundet tar ytterligere 100 lærere ut i streik.

100 nye UDF-lærere ut i streik fra mandag

Utdanningsforbundet tar ut ytterligere 100 lærere ut i streik fra mandag 3. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver forbundet i en pressmelding. Denne gangen er Stavanger nytt uttaksområde.

Søndag brøt meklingen mellom partene sammen igjen og lærerstreiken fortsetter.

Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal, sier i pressemeldingen at de vil fortsette streiken til han kan «møte en motpart med reell forhandlingsfullmakt hos mekleren».

– Nylig gikk styreleder Gunn Marit Helgesen i KS offentlig ut og sa at det ikke var mer penger å gi til lærerne. Det gjør situasjonen svært vanskelig for hennes forhandlere – og for oss som ønsker reelle og konstruktive forhandlinger, påpeker Steffen Handal.

Han fortsetter: – Situasjonen er fastlåst. Hovedproblemet er altså ikke det som skjer inne hos riksmekleren. Det er politikerne, i hovedstyret i KS, som har skapt problemet ved at mandatet er så stramt og som gjør det umulig å finne en løsning begge parter kan akseptere.

Friske penger på bordet

Arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø, sier derimot at de har strukket seg langt for å få slutt på streiken. Etter møtene hos riksmekleren i helgen uttalte han at KS har lagt nye penger på bordet og formulert ut ulike typer tiltak som kunne ha bidratt til at organisasjonene kunne få innfridd mange av kravene de har hatt i flere år.

– Utdanningsforbundet krevde å bruke mye av neste års pott på forskudd og alene. KS kan ikke bruke opp andres penger uten at alle får delta i forhandlingene, sa Gangsø.

LES: Barneombudet om streiken:– Nå må regjeringen ta et valg

Opp til regjeringen

At partene nå forlater Riksmekleren uten å ha kommet til enighet, kan føre til at det går mot tvungen lønnsnemnd. Riksmekler Mats Ruland sier at det spørsmålet er det opp til regjeringen å gjøre.

Nå er 8450 medlemmer i Utdanningsforbundet ute i streik. Fra mandag neste uke tas altså ytterligere 100 lærere ut.

Powered by Labrador CMS