Synnøve Kirkebø, Gimle Oppveksttun, Bergen

Synnøve streiket i tre måneder fjor – fikk over 6 prosent lønnsøkning i år

– Nå har vi tatt igjen litt av etterslepet vi har hatt de siste årene, sier en fornøyd Synnøve Kirkebø. I år er hun lønnsvinner. I fjor streiket hun lengre enn noen lærer har gjort før.

Publisert Sist oppdatert

– Når det gjelder årets oppgjør er jeg fornøyd for egen del. Det er min stillingsgruppe, de med lengst utdanning og lengst ansiennitet som har fått mest, sier lærer Synnøve Kirkebø.

Hun underviser på Gimle oppveksstun i Bergen, og i fjor var hun lokallagsleder for lærerne som streiket fra juni til slutten av september.

I podkasten "Den lengste streiken" forteller hun om hvor krevende det var å være lærer under lønnsforhandlingene, meklingen og streiken i 2022. Hun var veldig glad for at KS gikk med på lærernes krav i år.

Hva utgjør lønnsoppgjøret for deg? Finn det ut her

– Om streiken i fjor bidro til det kan man selvsagt bare spekulere i, men det er i alle fall et faktum at Utdanningsforbundet fikk gjennomslag for noen av kravene fra i fjor, sier hun. Hun tror også streiken viste hvor viktig skolen og lærerne er for hele samfunnet.

– Jeg opplevde jo da at det ble mer forståelse for dette fra flere hold, blant annet i deler av pressen, selv om det selvfølgelig var mange som ikke støttet streiken, sier hun.

Beste lønnsoppgjøret noen gang

Årets oppgjør er det beste noen gang, for Synnøve som har jobbet 25 år som lærer.

– Jeg har fått mer enn 6% og dette er nok det beste oppgjøret jeg har fått. Nå har vi tatt igjen litt av etterslepet vi har hatt de siste årene, sier hun.

I podkasten forteller Synnøve at hun under streiken i fjor fulgte godt med på nyhetene og meklingsmøtene mellom Steffen Handal i Utdanningsforbundet og Tor Arne Gangsø i KS. Og det er ikke bare tilbudet fra KS som er annerledes i år.

– Og så må jeg jo si at det var kjekt å se Steffen Handal smile, til og med sammen med Gangsø. Det har vi ikke sett på en stund!

Powered by Labrador CMS