Ann Elisabeth har jobbet i barnehage i 35 år – uten en eneste sykedag

Det er leken og barna som holder meg gående, sier Ann Elisabeth Thunes.

Publisert Sist oppdatert

Klokken er 08.30 og det er frokost i Nordåsgrenda barnehage i Bergen.

– Takk for maten på vårt bord, synger Ann Elisabeth Thunes og Villvettene, barna på storebarnsavdelingen i andre etasje.

– De som vil ha melk må ta hånden på hodet sitt, sier Ann Elisabeth.

I snart 35 år har hun jobbet her. Hun var bare 18 da år da hun begynte i barnehage første gang, og 19 da hun startet i Nordåsgrenda. Siden har hun tatt barnehagelærerutdanning. Og hver dag møter hun på jobb med ny iver – bokstavelig talt. I løpet av alle disse årene har hun aldri vært borte på grunn av egen sykdom.

– Jeg har vært på jobb og hanglet litt. Men det er veldig få dager. Jeg har flaks og får nesten ikke virusene som ungene får. Og så har jeg enormt mye glede med jobben, sier Ann Elisabeth.

Det er leken som inspirerer henne til å gå på jobb hver dag. Her får hun reise i fantasien sammen med barna. Da de dro til India hadde de passkontor, piloter og matservering om bord på flyet.

– Det er dette som holder meg gående. Og jeg får så mye igjen av å se gleden hos barna, sier Ann Elisabeth. Men hun innrømmer at jobben kan være krevende.

– Fysisk, men spesielt emosjonelt. Du må være på, legge igjen dine egne ting i garderoben og gi av deg selv hele dagen.

Hva er Ann Elisabeths hemmelighet for å takle jobbstresset? Og hvilke endringer har hun sett i løpet av sine 35 år i barnehagen?

Hør podkasten «35 år i barnehagen».

Powered by Labrador CMS