Deler ut gratis bøker til småbarnsforeldre for å få barn til å lese

Småbarnsforeldre i Fredrikstad får utdelt gratis bøker slik at de skal lese mer for barna sine.

Publisert

Det er Fredrikstad kommune og Litteraturhuset Fredrikstad som står bak ordningen. Et forskningsprosjekt ved Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger har vist at barn som blir lest for fra før de er to år, stiller til skolestart med dobbelt så stort ordforråd som barn som har blitt lest for fra fireårsalderen, skriver kommunen på sine nettsider.

Foreldrene får bokinvitasjon på helsestasjonen, denne skal de ta med til biblioteket en bok på timåneders kontroll (Revungen-boka) og én bok på toårskontrollen («Natta, Fredrikstad!»). Foreldrene må hente bøkene på et av bibliotekene i Fredrikstad.

– Vi benytter sjansen til å knytte til oss nye lånere. Og vi ønsker å fokusere på at det skal være hyggelig å lese for barna, at det blir en rolig og fin stund for foreldre og barn, sier biblioteksjef i Fredrikstad kommune, Hanne Utne.

I barnehagene i kommunen vil personalet etterspørre og motivere foreldrene til barna i målgruppen om å benytte seg av tilbudet på biblioteket. Barnehager får dessuten tilbud om å delta på lesestund ved biblioteket, Litteraturhuset og av og til i lokalsamfunnshus.

LES: Oppfordrer lærere i ungdomsskolen til mer høytlesing

Powered by Labrador CMS