Tvillingene poserte stolt på bildet som ble lagt ut i sosiale medier og samlet mange likes for yrkesfag. Foto: Privat

Tvillingene som valgte yrkesfag – og skrøt av det på Instagram

Caroline og Remi Gismarvik Lemvik poserer stolt med bevisene på at de er ferdige med sin utdanning. Tvillingene valgte yrkesfag begge to – og er storfornøyd med det.

Publisert Sist oppdatert

Bildet dukket opp i Utforsk-fanen på Instagram, der appen viser deg bilder den tror du kanskje vil like. Og både lærere og andre med hjerte for yrkesfag kan nok skrive under på at de liker det de ser. Begge tvillingene valgte yrkesfag, og begge var lysende stolte av å ha bestått.

Denne artikkelen er også publisert i Yrke nr. 1/18

– Jeg valgte barne- og ungdomsarbeider fordi jeg er veldig opptatt av mennesker. Det å kunne hjelpe andre og være en god rollemodell, sier Caroline.

– Jeg valgte tømrerfaget fordi det virket interessant, og ganske fritt og sosialt, sier Remi.

 

Brevtvillinger

Hun tok fagbrev og han svennebrev. Begge gikk på Haugaland videregående skole.

– Hvor fornøyde er dere med det nå?

– Jeg er veldig fornøyd med valget mitt nå i ettertid. Det at jeg kun er 20 år og allerede har en utdanning, synes jeg er veldig kult. Jeg lærte utrolig mye i løpet av tiden som lærling, og vokste utrolig mye som person og ble mye mer selvstendig, sier Caroline.

– Jeg har fått masse nye erfaringer om hvordan det er å være ute i arbeidslivet, og ikke minst mye kunnskap som jeg kan ta med meg videre, sier Remi.

– Hvordan føler du at utdanningen har gjort deg rustet til å gjøre karrièrevalgene du ønsker?

– Jeg føler jeg har fått god erfaring i hvordan der er å være ut i arbeidslivet. Et godt innblikk i hvordan det er å jobbe med de ulike aldersgruppene, 0–18 år, sier Caroline.

– Jeg føler jeg har blitt mye klokere med de to årene jeg har vært i lære. Du får lært mye på de to årene som definitivt vil komme til nytte videre i utdanningen min, slår Remi fast.

 

Ikke lavstatus

At yrkesfagene skal ha en lavere status enn studiespesialisering, er ikke noe tvillingene merket noe til.

– Både jeg og familien min synes at det å gå to år som lærling var en veldig god idé, og ikke minst en fin mulighet til å bygge opp erfaring, tjene litt penger og å mestre et fagbrev, sier Caroline.

– Er det noe du ser burde ha vært annerledes med din yrkesfagutdanning?

– Nei, jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde mange varierte oppgaver i løpet av arbeidsdagen min, og jeg fikk jobbe på ulike steder. Det første året var jeg i barnehagen, et halvt år med de største barna (3-6 år) og det siste halvåret med de minste. Andre året var jeg på barneskolen hvor jeg jobbet i andre klasse, og litt i sjuende, samtidig som jeg jobbet på SFO hver ettermiddag. To ganger i uken jobbet jeg på ungdomsklubb på kvelden med barn fra 13 til 18 år, sier Caroline.

– Hva tenker du om at tvillingen din tok samme valg, snakket dere mye om det?

– Vi har egentlig ikke snakket noe særlig om det. Men vi synes begge det var et bra valg, og angret ikke. Nå har vi mange muligheter videre, og vi kan bygge på erfaringene vi allerede har fått, sier Caroline.

Powered by Labrador CMS