Verner bemannings-satsing i barnehagene i Aurskog-Høland

Da administrasjonen i Aurskog-Høland ville kutte i pilotprosjektet med økt bemanning i barnehagene, sa politikerne tvert nei.

Publisert Sist oppdatert

I juni i fjor vedtok politikerne i Aurskog-Høland kommune å styrke bemanningen i de kommunale barnehagene i et pilotprosjekt, skriver barnehage.no.

Denne høsten var 8,7 flere årsverk med assistenter eller barne- og ungdomsarbeidere på plass. Og mens det i snitt er 5,7 barn per ansatt i norske barnehager, var tallet i de kommunale barnehagene i Aurskog-Høland nå nede i 5,5.

Les også: Kommunen ansatte en spesialpedagog i hver barnehage. Antallet barn som trenger spesialpedagogisk hjelp stupte

Den økte bemanningen kostet 5 millioner kroner. Men da forslaget til nytt budsjett ble lagt frem, var satsingen kuttet, med en innsparing på to millioner kroner neste år og tre millioner i 2024.

Men politikerne ville det annerledes.

– Den lokale barnehagenormen, den opprettholder vi. Det er utrolig viktig å ha en god og riktig bemanningen i barnehagene, så det er helt uaktuelt for oss å kutte på det, sa Steinar Ottesen (Ap) i da formannskapet fikk lagt frem forslaget.

Høyre og Senterpartiet gikk enda lenger. De vil sørge for at ny bemanningsnorm også skal gjelde de private barnehagene.

– Når det gjelder barnehagenormen, så er det ikke flertall for å reversere den. Da mener jeg at det må komme også barna i de private barnehagene til gode. Det er et etterslep på overføringer der man bruker de kommunale budsjettene fra året før, så da bør man forskuttere det til de private barnehagene slik at alle barn får samme nytte av det, sier Simen Solbakken (H).

Budsjettet og økonomiplanen i Aurskog-Høland kommune skal endelig behandles i kommunestyret 12. desember.

Powered by Labrador CMS