Barnehage får fortsette med sekstimersdag

Det nye politiske flertallet i Stavanger hadde varslet å skrote sekstimersdag i Gullfaks barnehage, men i går ombestemte politikerne seg.

Publisert

Kommunedirektøren har advart mot å avslutte prøveprosjektet med sekstimersdag fordi det ikke var enighet med fagforeningene, skriver Stavanger Aftenblad.

«Partene er enige om lokal særavtale med arbeidstid 30 timer pr uke i gjennomsnitt for ansatte i Gullfaks barnehage med unntak av avdelingsleder, gjeldende for barnehageårene 2023/2024 og 2024/2025», heter det i vedtaket fra kommunen. Saken skal endelig vedtas i formannskapet 22. februar.

Seks timers arbeidstid er et toårig prøveprosjekt hvor forskere skal følge de ansatte. De håper blant annet å finne ut om de ansatte får bedre søvn, opplever mindre stress og får mer tid til sosialt liv. De skal videre se om dette gir høyere motivasjon, mer samhold og større ansvarsfølelse på jobb.

Onsdag denne uken stemte politikerne i utvalg for oppvekst og utdanning for å videreføre prosjektet ut barnehageåret 2024/2025.

– Nå blir det nyttig å høste erfaringer om trivsel, kvalitet og sykefravær, sa Mette Vabø (V).

Prosjektet med sekstimersdag gjelder også en barnehage i Oslo. Utdanningsnytt har vært i kontakt med prosjektleder og i hovedstaden er det ingen endringer.

– Det er ingen endringer i rammene. Prosjektet går sin gang, opplyser prosjektleder Line Bjørnskau Brandt til Utdanningsnytt.

Powered by Labrador CMS