Friskoler kan miste mulighet til å tilby gratis lunsj

Flere friskoler og privatskoler har brukt offentlige midler til å tilby gratis skolelunsj til elevene. Det kan det være slutt på nå.

Publisert

Statsforvalteren i Oslo og Viken fastslår i et svar til Humanistskolen i Oslo at «etter dagens regelverk, så skal statstilskudd og skolepenger gå til opplæring og ikke til matservering mv.», skriver Dagen.

Det finnes en mulighet for at mat som inngår som en integrert del av undervisningen kan dekkes av offentlige tilskudd og skolepenger, men skolelunsj faller ikke innenfor den kategorien. Kristne Friskolers Forbund har tatt opp saken med Utdanningsdirektoratet (Udir) for å få klarhet i reglene.

– I tidligere samtaler med Udir forsto vi det slik at det var rom for å tenke at et fast skolemåltid kunne være en del av skolen. Men nå har Udir sagt at det ikke er skolevirksomhet. Ifølge deres definisjon kommer ikke pengene elevene til gode, sier seniorrådgiver Jan-Erik Sundby i Kristne Friskolers Forbund.

Foreningen peker blant annet på at det finnes offentlige skoler som serverer måltider, men at det da er en avgjørelse kommunene står fritt til å ta.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS