Streikevaktene er på plass utafor Molde videregående skole: Liv Amdam (til venstre), Ida Løseth Arnesen, Wenche Malo Windstad og Hilde Nerland.

– Motivasjonen på topp i Molde

– Streikeviljen er stor, melder Cecilie Sandvik, hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet Molde.

Publisert Sist oppdatert

Etter opptrappinga av Utdanningsforbundets streik mot KS mandag, er 70 medlemmer i streik i byen. De fleste er ansatt ved Molde videregående skole og Bekkevoll ungdomsskole. Det var hektisk aktivitet i bakgrunnen da hovedtillitsvalgt og streikeleder Cecilie Sandvik tok seg tid til å gi noen korte kommentarer på telefon.

– Motivasjonen er på topp. Nå er vi i gang med å rigge til streikekafé og gjøre klart til streikemarkeringa klokka seks, forteller hun.

Hovedtillitsvalgt og streikeleder Cecilie Sandvik.

Streikevaktene er allerede på plass, men Cecilie Sandvik har ennå ikke fått noen tilbakemeldinger på reaksjoner fra publikum.

– Man hører at det kan bli vanskelig for lærerne å få sympati i opinionen for denne streiken. Hva tenker du om det?

– Streiken rammer elever som har vært gjennom en pandemi. Det er vi lei oss for. Men det er for elevene vi streiker; for retten til kvalifiserte lærere og for at elever senere skal ha lyst til å bli lærer. Vi streiker for framtida til skolen, rett og slett, sier hun.

Hun karakteriserer mandagen som «en lang og spennende dag», med blant anna planlegging av musikkinnslag om kvelden. Og i tida framover vil streiken bli markert på ulikt vis, lover hun.

– Vi har en aksjonsgruppe i sving for å gjøre streiken synlig på flere fronter, er det hun vil si foreløpig.

Powered by Labrador CMS