Ønsker du ansatte med lærerutdanning, bør du støtte denne streiken

Debatt: – Hvem ønsker du skal møte dine barn i barnehagen og på skolen?

Publisert Sist oppdatert

Vi har lærermangel i Norge. Nesten en av fem som er ansatt i skolen, mangler godkjent lærerutdanning. På nettsidene til Universitetet i Stavanger ligger det i skrivende stund ute restplasser ved flere lærerutdanninger. Skolene sliter allerede med å få nok kvalifiserte lærere, og universitetene greier ikke trekke til seg nok studenter til lærerstudiene.

Dette debattinnlegget ble først publisert hos Stavanger Aftenblad.

Jeg er i mitt siste år på lektorutdanningen 8. til 13. trinn ved Universitetet i Stavanger. På mitt studium er det ikke uvanlig å høre at man trives i klasserommet, er fornøyd med fagene man har valgt, men likevel ønsker man ikke å bli lærer. Læreryrket er et krevende yrke hvor du skal fylle mange roller på kort tid. Hvis du opplever at du ikke strekker til, får du en klump i magen og dårlig samvittighet fordi det er barna det går ut over.

Les også: 7 av 10 støtter lærerstreiken

Det er barna i barnehagen og elevene som ikke får den tilretteleggingen de har krav på, støtten de trenger eller oppfølgingen de mangler. I tillegg til at flere i min klasse ikke planlegger å jobbe i skolen, viser tall fra SSB at hver femte av de som begynner å jobbe i skolen, vil slutte etter 10 år. Jeg gleder meg til å gå ut i læreryrket. Jeg har jobbet i skolen gjennom alle årene mine på lærerstudiet, og har gjennom praksis fått se mitt fremtidige yrke. Et yrke jeg virkelig brenner for.

Jeg ønsker det beste for barna i barnehagen og elevene på skolen, derfor heier jeg på streiken. Jeg vet hvor viktig det er med kvalifiserte lærere som sitter med den nødvendige kompetansen, for å gi elevene det de har krav på. Lønn vil ikke løse lærerkrisen alene, men det er her skoen trykker nå. Fremtidig økonomi er nemlig en viktig faktor når man skal søke studier og begynne å jobbe.

Hvem ønsker du skal møte dine barn i barnehagen og på skolen? Ønsker du ansatte med lærerutdanning, bør du støtte denne streiken, for det er barna og elevenes behov for kvalifiserte lærere det streikes for nå.

Powered by Labrador CMS