Kommunen innrømmer brudd på gratisprinsippet

Skulle kjøpe ATV til skolen for penger etter juleavslutning

En alenemor reagerer på måten skolen og FAU organiserer juleavslutningen ved skolen på. Kommunen innrømmer at de bryter gratisprinsippet.

Publisert Sist oppdatert

En alenemor ved Rotsundelv skole i Nordreisa kommune i Troms og Finnmark forteller at hun er i grenseland til å måtte stå over måltider selv hvis hun skal stille opp med det FAU hadde satt på arbeidslista før juleavslutningen, skriver Framtid i Nord.

På lista står det blant annet kakebaking, lage rundstykker, kjøpe salat, rydde, stå i kafé og loddsalg. Inntektene fra kafeen skal gå med til å finansiere en firehjuling som skal disponeres av skolen. Alenemoren reagerer på nivået skolen legger økonomisk og sosial belastning på foreldre.

– Det er helt jævlig. Jeg føler meg som en annenrangs borger - og det midt i juletiden, sier hun.

Utdanningsdirektoratet presiserer overfor avisa at alle aktiviteter i grunnskolen skal være gratis, med unntak av aktiviteter som foreldrene arrangerer. Til tross for dette har skolen likevel et ansvar for at foreldreinnsamlingen foregår på lovlig måte.

Kommunalsjef for oppvekst og kultur i Nordreisa kommune, Siri Ytterstad, innrømmer at man har gått for langt.

– Om noen skal være ansvarlig for dette, så er det jeg, som skoleeier, som har en jobb å gjøre i forhold til å sikre at alle skolene vet, at alle rektorene vet, men også at FAU får tilstrekkelig opplæring.

Powered by Labrador CMS