Spesialrådgiver i den finske lærerorganisasjonen OAJ, Christer Holmlund.

Ønsker å vite mer om EIs dialog med russisk lærerorganisasjon

Finske «Undervisningssektorns Fackorganisasjon OAJ» etterlyser mer informasjon om dialogen mellom Education International og den russiske lærerorganisasjonen ESEUR.

Publisert Sist oppdatert

Den finske lærerorganisasjonen avbrøt sitt samarbeid med den russiske lærerorganisasjonen ESEUR da krigen starta. Men spesialrådgiver i OAJ Christer Holmlund sier at organisasjonen ikke har tatt stilling til om Education International bør ekskludere ESEUR.

Christer Holmlund er også generalsekretær i Nordiske Lærerorganisasjoners Samråd. Her er både Utdanningsforbundet og Skolenes Landsforbund medlem.

Venter

– I Finland venter vi på Eis standpunkt om forholdet til EUERS. Før det tar vi ikke ny stilling til spørsmålet om plassen ESEUR bør ha i EI, sier Holmlund, og fortsetter:

– Men jeg savner et tydeligere bilde av dialogen EI har med ESEUR, og om hvordan diskusjonen i styret pågår. Vi har fått lite informasjon om det. Det store spørsmålet er jo hva ESEUR egentlig tenker om krigen, sier han.

Christer Holmberg forteller at OAJ har hatt tettere kontakt med ESEUR enn de andre nordiske lærerorganisasjonene. ESEUR har for eksempel alltid vært invitert til landsmøtet til OAJ.

Møtes neste uke

Tidligere denne uken fikk Utdanningsnytt bekreftet at spørsmålet om ekskludering av den russiske lærerorganisasjonen ESEUR er ikke egen sak når styret i Education International skal diskutere situasjonen i Ukraina den 24. og 25. mai.

Den ukrainske lærerorganisasjonen har bedt Education International ekskludere den russiske lærerorganisasjonen på grunn av ESEURs støtte til krigen i Ukraina. Lærerorganisasjonene i Polen, Latvia og Litauen har støtta dette.

Powered by Labrador CMS