– Ingenting har ødelagt mer for russisk enn Putin, sier professor Atle Grønn ved Universitetet i Oslo.

Færre vil studere russisk – Putin og Ukraina-krigen får skylden

Både internasjonalt og i Norge har det begynt færre studenter i russisk i år enn i fjor. Samtidig har ukrainsk har blitt et populært fag.

Publisert

Internasjonalt har det vært en nedgang på 30–50 prosent i andelen studenter i russisk språk ved flere ledende utdanningsinstitusjoner. Tendensen er ikke like tydelig i Norge, men også her går tallene ned, skriver Khrono.

I Norge kan man studere russisk tre steder – Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og UiT Norges arktiske universitet. Ansatte ved de to første sier til avisen at de har hatt en nedgang i studenter i år.

Universitetet i Oslo har ikke merket en nedgang, men professor Atle Grønn har et inntrykk av at andelen har gått ned de siste årene.

– Hvis krigen har en effekt her, er det ikke overraskende. Dette er jo en katastrofe for russisk språk og kultur som fagfelt. Ingenting har ødelagt mer for russisk enn Putin, sier han til Khrono.

Samtidig har polsk og ukrainsk blitt mer populære fag å studere på verdensbasis. UiO startet i høst opp et kurs i ukrainsk.

– Oppmøtet har vært veldig bra, og det er nok rundt 40 som følger kurset, sier Grønn.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS