Mange ungdommer er engstelig for klimaendringene

Nesten halvparten av ungdommer i en omfattend undersøkelse sier at de er veldig eller ekstremt bekymret for klimaendringene.

Publisert Sist oppdatert

Angst for klimaendringer brer om seg, og mange har liten tillit til myndighetenes klimatiltak, skriver tidsskriftet.no. The Lancet Planetary Health har publisert en studie der 10 000 personer i alderen 16-25 år i ti land over hele verden har svart.

Ungdommene er spurt om hvordan de reagerer psykisk på klimaendringer. De er også spurt om synet på hvordan myndighetene håndterer klimaendringene.

85 prosent av ungdommene sier de er bekymret for klimaendringer. Nesten 60 prosent av disse var veldig eller ekstremt bekymret. Over halvparten sier de føler tristhet, sinne og hjelpeløshet knyttet til klima. Nesten halvparten sier disse følelsene påvirket hverdagen negativt.

LES: Vi trenger klimarobuste elever

Det er ungdom fra fattige og hardt klimarammede som sier at de frykter klimaendringene mest.

– Myndighetene må bli kjent med hvor utbredt klimaangst er blant ungdom. Om man ikke tar signalene fra ungdom innover seg, kan det utgjøre en trussel mot demokratiet og redusere sjansen for å få stoppet klimaendringer med demokratiske virkemidler, sier Ågot Aakra, som er områdedirektør for klima og miljø ved Folkehelseinstituttet til tidsskriftet.no.

Powered by Labrador CMS