Harstad lover jobb og stipend til dem som velger å ta lærerutdanning

– Vi henvender oss både til ungdom og voksne folk, med jobbgaranti under visse vilkår ved fullført utdanning, sier Harstad-ordfører Kari-Anne Opsal.

Publisert Sist oppdatert

Totalt ønsker kommunene i Hålogaland å tilby nye lokale lærerutdanningsstudenter støtte verdt cirka 70.000 kroner fordelt over fem år, skriver Harstad Tidende.

– I tillegg blir det muligheter til å søke lokale stipendordninger for andre innbyggere. Totalt ønsker hålogalandkommunene å tilby nye lokale lærerutdanningsstudenter støtte verdt cirka 70.000 kroner fordelt over fem år, sier ordføreren.

Startskuddet som markerte det nye grunnskolelærer-tilbudet i regionen gikk mandag.

– Nå er det viktig at alle gode krefter jobber i lag, slik at vi kommer skikkelig i gang med et fleksibelt tilbud utenfor hovedcampusen i Tromsø. Dette har regionen jobbet lenge og strategisk for å få til. Ikke minst fordi vi står overfor et generasjonsskifte på lærersiden, sier Opsal.

Fristen for å søke er 20.april, og de som tas opp vil gå alle fem årene i Harstad. Det blir fysiske samlinger i Harstad, studentarbeidsgrupper og nettsamlinger som foregår i sanntid, skriver avisa. Det blir digitalundervisning mellom samlingene.

Opsal sier det er viktig at alle 30 studieplassene i første kullet fylles opp.

Powered by Labrador CMS