Glommasvingen skole ligger på Skarnes i Innlandet.

Foreldre sender bekymringsmelding til kommunen

– Vi foreldre er oppriktig bekymret for skolen vår, for barna våre og for lærerne, skriver FAU ved Glommasvingen skole i en bekymringsmelding til Sør-Odal kommune.

Publisert Sist oppdatert

Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved skolen kaller situasjonen for alarmerende, og får støtte fra Utdanningsforbundet. Foreldrene ber nå om at kommunen tar tak, skriver avisa Glåmdalen.

– Ja, dere er skoleeiere! Vi er dypt bekymret! Og vi er lei ansvarsfraskrivelsen! Vi foreldre er oppriktig bekymret for skolen vår, for barna våre og for lærerne, heter det i meldingen til kommunen.

FAU er bekymret for at barn og unge i Sør-Odal kommune ikke får kvaliteten de har rett på.

– Vi er bekymret for at skolen, en av Norges største, mangler de nødvendige rammebetingelsene for å drive en skole av god kvalitet.

De peker blant annet på at Glommasvingen skole har betydelig mindre økonomiske ressurser enn gjennomsnittet i Innlandet fylke.

– De økonomiske rammene til Glommasvingen skole er blitt redusert. Tilstandsrapporten viser at elevene scorer dårligere på resultater enn landet ellers. Avgangselevene i grunnskolen har lavere gjennomsnitt enn Innlandet. Kullet fra 2008 er beregnet til å ligge et skoleår bak landsgjennomsnittet! Tilstandsrapporten viser også at trivselen har gått ned, skriver FAU.

Kommunalsjef for barn og unge i Sør-Odal kommune, Kristin Granne, kjenner seg ikke igjen i FAUs beskrivelse.

– Etter at jeg har begynt, har jeg mottatt noen henvendelser. Endel av henvendelsene er gjentakende. Mitt inntrykk er at mange elever og foreldre er tilfreds, men at deres stemmer forsvinner i andres bekymringer.

Styret i Utdanningsforbundet Sør-Odal har lest bekymringsmeldingen fra FAU.

– Vi støtter bekymringen som FAU uttrykker. I eget brev sendt til politikerne i kommunestyret i vår, uttrykte også styret i Utdanningsforbundet bekymring vedrørende Glommasvingen skole. Vi håper at FAU sin bekymringsmelding blir tatt på alvor, uttaler UDFs lokallag til avisa.

Powered by Labrador CMS