Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier de følger situasjonen i skoler og barnehager time for time.

– Følger situasjonen time for time

Byrådet i Oslo sier de skal se på hvilke tiltak som må innføres i skoler og barnehager i hovedstaden.

Publisert

– Mye tyder på at omikron ikke gir så alvorlig sykdom. Men problemet er at smitten sprer seg raskt og frem til vi vet mer, må vi gjøre det vi kan og være forsiktige, sa byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) på pressekonferansen tirsdag kveld.

Han inntok talerstolen en drøy time etter at statsminister Jonas Gahr Støre hadde gjeninnført en rekke smitteverntiltak, deriblant trafikklysmodellen.

Johansen sa at de følger situasjonen i skoler og barnehager i hovedstaden time for time. Han påpekte at det er store bemanningsproblemer i både helsevesen, skoler og barnehager.

Les også: – Ser på hva mer regjeringen kan gjøre for å hjelpe på bemanningssituasjonen

Byrådslederen understreket at skolene må ha handlingsrom til å innføre tiltak dersom det er mye smitte og fravær. De skal se på hvordan trafikklysmodellen skal benyttes, slik at skolene driftes forsvarlig.

– Våre bydelsoverleger har også fullmakt til å gripe inn ved smitteutbrudd, og i ytterste fall sende alle elever og ansatte hjem fra skolen, sa Johansen.

Utover lanserte ikke byrådet i Oslo noen særskilte tiltak i skoler og barnehager tirsdag. Men også skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

– Jeg har ikke et nøyaktig oversikt over sykefraværet, men det er ikke tvil om at i skole- og barnehagesektoren er fraværet så høyt nå at det må tas noen grep. Når det nå innføres krav om smittevernforsvarlig drift må vi gjøre de vurderingene, sa Eidsvoll.

Tiltakene som nå innføres har som mål å begrense antall nærkontakter og skal vare i fire uker.

Powered by Labrador CMS