Alle grunnskoler, som Gullhaug skole i Bærum, er satt på gult nivå.

Bærum: Kutter åpningstiden i barnehager og har satt alle grunnskoler på gult nivå

Tirsdag kveld la Bærum kommune frem nye tiltak for skoler og barnehager.

Publisert

Alle grunnskoler i Bærum er satt på gult nivå. I tillegg har kommunen besluttet at åpningstiden i SFO og kommunale barnehager reduseres fra kl. 08.00-15.30 i tidsperioden 10.- 31. desember.

Det skriver Budstikka.

Tiltakene kom samme kveld som regjeringen gjeninnførte bruk av trafikklysmodellen i skoler og barnehager. Regjeringens tiltak tirsdag vekket stor debatt blant lærerne på Utdanningsnytts facebookside. Mange uttrykker at de mener tiltakene er for svake. Også Utdanningsforbundet er kritiske til bruken av trafikklysmodellen nå.

Forbundsleder Steffen Handal gjentok i et intervju med Utdanningsnytt tirsdag kveld at gult nivå krever god bemanning, og akkurat nå er nettopp sykefravær og vikarmangel et stort problem i skoler og barnehager.

– Å innføre gult eller rødt nivå vil faktisk kreve flere ansatte enn det som er tilgjengelig mange steder. Jeg skjønner ikke hvordan det skal gå opp, sa Handal.

Les også: – Ser på hva mer regjeringen kan gjøre for å hjelpe på bemanningssituasjonen

– Hindre kollaps

Kommuneoverlege i Bærum, Frantz Leonard Nilsen, sier til Budstikka at de setter skolene på gult nivå på grunn av smitteutviklingen i kommunen de siste dagene.

Nilsen forklarer at andelen smitte hos barn og unge stadig utgjør en større andel av de smittede i kommunen.

— Da må vi rett og slett agere mot gruppene med høy smitte for å bremse den totale smittebyrde i kommunen, for å forhindre kollaps av kommunens tjenester og samtidig bidra til å begrense sykehusinnleggelser. Dette mener vi kan virke smittebegrensende, og at tiltaket er forholdsmessig, i og med at gult nivå ikke innebærer store begrensinger for disse elevene, sier Nilsen.

Det er ikke bestemt hvor lenge skolene skal være på gult nivå.

Powered by Labrador CMS