Rudolf Steinerskolen fikk mobbebot på 300.000 kroner

Eleven var blitt mobbet over flere år. Nå har skolen fått en bot på 300.000 kroner fordi de satte gjennomførte tiltakene de var pålagt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har konkludert med at skolen ikke har gjort nok for å sikre elevene et godt og trygt skolemiljø, sier seksjonsleder Marianne Svege ved Statsforvalteren i Vestland til Bergens Tidende.

Avisen har fått innsyn i dokumenter i saken. Der kommer det frem at Statsforvalteren fikk en melding fra foreldrene til en elev ved Rudolf Steinerskolen i Bergen i fjor høst. Eleven skal da ha blitt krenket i en årrekke.

Skolen ble pålagt om å gjennomføre en rekke tiltak som skulle bedre elevens skolehverdag. Fristen ble satt til 7. januar, og senere utsatt til februar, men likevel klarte ikke skolen å gjennomføre påleggene.

De fikk dermed en tvangsmulkt på 25.000 kroner per påbegynte uke inntil tiltakene ble gjennomført. Det tok tre måneder, derav en samlet bot på 300.000 kroner.

Ifølge BT er det første gang Statsforvalteren i Vestland gir en skole tvangsmulkt etter at mobbeloven trådte i kraft i 2017.

Daglig leder ved Steinerskolen, Joachim Hvoslef Krüger, erkjenner overfor avisen at skolen har sviktet.

– Saken skulle vært løst tidligere, skriver han i en e-post til BT.

Powered by Labrador CMS