Kun én av ti får godkjent covid-19 som yrkessykdom

Personer som jobber i helsetjenestene, barnehage, skole eller andre arbeidsplasser med stor smitterisiko, kan få covid-19 godkjent som yrkessykdom – men de aller færreste får det godkjent.

For å få covid-19 godkjent som yrkesskade må smitten ha skjedd på jobb, og det det holder ikke at smitten ga influensaliknende sykdom, ifølge Nav, skriver.bt.no. Tall som Bergens Tidende har hentet inn hos Nav viser at 9 av 10 får avslag på søknaden.

– Det er ikke tilstrekkelig å ha covid-19 som en influensaliknende sykdom uten varig endring i helsetilstanden, skriver fagavdelingen, som videre påpeker at et viktig vilkår for godkjenning er at koronasmitten ga sykdom med alvorlige komplikasjoner. Det betyr at du må ha havnet på sykehus, trenger oppfølging hos spesialisthelsetjenesten eller hvis du fikk svekket helse og det er medisinsk dokumentert.

Les: – Man har ikke automatisk rett på erstatning om man blir smitta i jobben

Det har kommet flest søknader fra helsesektoren, deretter følger 180 lærere i barnehage og 158 lærere i skolen.

Det er så langt fattet vedtak i over 2000 saker. Barnehageansatte har fått 123 avslag og 12 godkjenninger. Lærere i skole har fått 98 avslag og 15 godkjenninger. Helsepersonell har fått 1224 avslag og 105 godkjenninger.

Powered by Labrador CMS