Jørn-Tommy Schjelderup.
Jørn-Tommy Schjelderup.

Schjelderup er ny adm.dir. i PBL

Jørn-Tommy Schjelderup (53) er ansatt som administrerende direktør i PBL.

Schjelderup ble konstituert som sjef for Private Barnehagers Landsforbund (PBL) da Anne Lindboe gikk av på dagen ved nyttår.

Fredag kunngjorde styreleder Eirik Husby overfor de ansatte i PBL at Schjelderup har takket ja til å bli organisasjonens administrerende direktør på fast basis. Husby er sikker på at Schjelderup er rett mann på rett plass.

– Vi i styret er veldig glade for å få på plass denne løsningen. Jørn-Tommy kjenner barnehagesektoren bedre enn de fleste, og han kjenner PBL-organisasjonen bedre enn kanskje noen andre. Han har vært en sentral drivkraft i PBLs arbeid helt siden før barnehageforliket, og han har vist evne både til å gjøre langsiktige strategiske vurderinger og til å engasjere seg i de daglige gjøremål i hele organisasjonen, sier styreleder Eirik Husby.

Siden 2014 har Schjelderup vært viseadministrerende direktør og senere også organisasjonsdirektør i PBL.

– Kvaliteten varierer fortsatt for mye. Alle barn fortjener å gå i en god barnehage. Og skal vi gi alle barn den barnehagen de fortjener, må vi bygge videre på suksessen med barnehageforliket, ikke risikere å rive ned gode tilbud og på den måten sette utviklingen mange år tilbake. Og vi må sikre at alle typer barnehager har rammevilkår til å kunne levere gode tilbud i tråd med gjeldende krav til kvalitet, sier Schjelderup i en pressemelding fra PBL.

Powered by Labrador CMS