Peggy Hessen Følsvik under LOs streikemarkering på Youngstorget 18. april.

Solidariteten var ikke død – LO viste vei og vant

Debatt: Vi kan få til mye hvis vi klarer å stå sammen på tvers av både forbund og hovedorganisasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Skolenes landsforbund gratulerer LO med seieren. Streiken i privat sektor var preget av solidaritetstankegangen. Det var ikke nok å sikre økt kjøpekraft til de som har sterk forhandlingskraft i lokale forhandlinger. Nei, her har LO sørget for at hele laget skal med.

Skolenes landsforbund er stolte av å være med i en hovedorganisasjon som vil løfte alle, en organisasjon som anerkjenner det viktige arbeidet som utføres av et mangfold av yrkesgrupper. Vi er stolte av at mektige forbund i LO ikke bare kjempet for sine egne medlemmer, men også for medlemmene i mindre forbund som ville slitt uten denne drahjelpen. Dette er solidaritet i praksis.

Uten denne solidaritetstankegangen som kjennetegner LO og LOs medlemsforbund, ville tariffoppgjørene bli en alles kamp mot alle. Det er det bare arbeidsgiverne som ville tjent på.

Det er ingen tvil om at vi er sterkest når vi står sammen og løfter i flokk.

Les også: Storstreiken er over – ramme på 5,2 prosent

Skolenes landsforbund håper at denne solidaritetstankegangen også vil gjennomsyre oppgjøret i KS-området, Staten og øvrige tariffområder. Vi kan få til mye hvis vi klarer å stå sammen på tvers av både forbund og hovedorganisasjoner.

De siste oppgjørene viser at vi blir for lette når vi prøver alenegang. Da blir det enkelt for KS og andre arbeidsgivere å bare sitte stille i båten og vente på tvungen lønnsnemnd. Men klarer vi å gjøre felles front, er vi samlet sterkere enn noen arbeidsgiverorganisasjon.

Skolenes landsforbund håper vi kan samles om disse kravene:

  • Økt kjøpekraft til alle
  • Kommunesektoren skal ha mer enn rammen fra privat sektor
  • Prioritere de som har stått lengst i jobb
  • Kun sentrale tillegg for å sikre at hele laget løftes
Powered by Labrador CMS