Barnehagen er opptatt av å gi barna kulturelle opplevelser og markerer en rekke tradisjoner som Halloween og Thanksgiving. Her er Kris Roland og barna Addison (f.v.), Zachary og Yuiki foran bildet av en Thanksgivingkalkun, der de på små lapper takker Gud for alt fra gullfisken George, hunden Lucas til foreldre, mat og godteri.  Foto: Sunnev Reinton Chang
Barnehagen er opptatt av å gi barna kulturelle opplevelser og markerer en rekke tradisjoner som Halloween og Thanksgiving. Her er Kris Roland og barna Addison (f.v.), Zachary og Yuiki foran bildet av en Thanksgivingkalkun, der de på små lapper takker Gud for alt fra gullfisken George, hunden Lucas til foreldre, mat og godteri. Foto: Sunnev Reinton Chang

I USA er barnehagens viktigste oppgaver å lære barna å følge regler

Å lære barna å sitte stille, følge regler og respektere andre er barnehagens viktigste oppgaver mener barnehagelærerne ved Ahwatukee Preschool i USA.

Barnehagens viktigste oppgave er å utvikle barnas sosiale ferdigheter, sier barnehagelærer Kris Roland og daglig leder Diane Fitzsimons ved Ahwatukee Preschool i delstaten Arizona i USA.

Denne reportasjen er en del av hovedsaken i Første steg nr. 3/2017

– Jo mer barna lærer av samhandling, dynamikk, konfliktløsning og forventninger til en stor gruppe før skolestart, desto raskere er de klare for mer tradisjonell «akademisk» læring, forklarer Diane.

 

 

Løfte om troskap

Barnehagedagen starter med et kor av unge stemmer som avgir sitt løfte om troskap til det amerikanske flagget. Amerikanerne er opptatt av sin patriotiske historie og å innpode stolthet og lojalitet mot fedrelandet allerede fra barna er små.

Barna snakker om bokstaven de jobber med, og synger en sang om hvilken ukedag det er. Etter morgenritualet har barna en variert dag med lek ute, musikkgruppe og kjøkkenhage. Av og til har de bakedag, natursti eller tur til en matvarebutikk i nærheten.

Klokka 10 stiller barna seg opp i linje, går på do, ber bordbønn og spiser et mellommåltid. Barna forteller stolt at de har dyrket mais og plantet gresskarfrø. Siden det er varmt i Arizona året rundt er hagearbeid en populær aktivitet.

 

 

Egen musikklærer

Leslie Franzmeier er dirigent for kirkens kor, en lidenskapelig musiker og planlegger ukentlige musikktimer for barnehagebarna. Barnehagen har også litt fokus på læring, som tallene fra 1-10, bokstaver og stillelesning.

– Vanligvis har vi 2-3 barn som kan lese før de begynner på skolen, forteller barnehagelærer Kris Roland.

 

 

 

Andre saker:

Powered by Labrador CMS