PST: Skoler er mulige terrormål for høyreekstreme tenåringer i Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) frykter skoleangrep fra høyreekstreme tenåringer som ofte velger mål som har personlig betydning.

Ifølge PST er det 40–60 prosent sannsynlighet for at høyreekstremister vil forsøke å utføre terrorhandlinger i Norge de neste 18 månedene.

«En eventuell høyreekstrem terroraksjon i Norge vil mest sannsynlig være et forsøk på et masseskadeangrep utført av én person», skriver PST i sin oppdaterte vurdering av terrortrusselen mot Norge. Der omtaler PST skoler som mulige terrormål, og begrunner dette blant annet med flere konkrete saker i utlandet det siste året.

Til Filter Nyheter sier fungerende kontraterrorsjef Gry Bull-Hansen i PST at mange av dem som radikaliseres til høyreekstremisme i Norge i dag, er svært unge.

– Ekstremister velger ofte mål som er kjent for dem, eller har personlig betydning, og når det er snakk om skoleelever, er det nærliggende at skolen er den viktigste arenaen i deres liv. Skoler huser også mennesker i det høyreekstreme fiendebildet, som muslimer, elever med ikke-vestlig utseende og LHBT-personer, sier Bull-Hansen.

Hun understreker at PST ikke har avdekket angrepsplaner mot skoler i Norge – og at bekymringen er en overordnet antakelse om trusselbildet de neste 18 månedene.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS