Et pedagogisk støttesystem i endring, hva nå? Debattinnlegg: Forslaget til ny opplæringslov (NOU 2019: 23) hadde høringsfrist 1. juli i fjor. I dette innlegget drøftes noen av endringene som vedrører det spesialpedagogiske fagfeltet.
Barn og unge med alvorlig grensebrytende atferd i skolen Fagartikkel: Artikkelforfatterne drøfter her om dagens praksis i arbeid med denne gruppen barn og unge i for stor grad bærer preg av en teoritung tilærming, og i for liten grad fremstår som et praktisk pedagogisk håndverk.
Barn med autismespekterforstyrrelser og tilrettelegging i barnehagen Fagartikkel: For å få til en vellykket inkludering av barn med ASF i barnhagen er godt samarbeid mellom spesialpedagog og barnehagepersonale viktig, i tillegg må man være bevisst på hvordan man organiserer det fysiske miljøet.
Hvordan gi stemme til barn med multifunksjonshemming Fagartikkel: Forfatterne av denne artikkelen ønsker å sette søkelyset på det å oppdage og gi mening til de rikelige ikke-verbale uttrykkene barn med multifunksjonshemming kommuniserer ut.
Fagartikkel: 20 barnehageansatte forteller om deres tanker om hvordan mobbing kan forebygges, og hvordan man bør gripe inn for å stanse den
Mer didaktikk, takk Fagartikkel: Forfatteren av denne artikkelen ønsker mer oppmerksomhet rettet mot innholdet i undervisningen og kunnskap om didaktikk (undervisningslære) i spesialpedagogikken.
Morsmålsaktiviserende læring Fagartikkel: Når en elev har lite erfaring og ferdigheter i opplæringsspråket, kan en god flerspråklig opplæring være helt avgjørende for at han eller hun skal tilegne seg kunnskap og nye språkferdigheter.
Fagartikkel: Samarbeid om og med elever som sliter med utagerende eller tilbaketrekkende atferd i skolen
Fagartikkel: Slik kan man forebygge bruk av tvang og makt i undervisningen for elever med utviklingshemming og utfordrende atferd