Flere søker seg til yrkesfag.
Flere søker seg til yrkesfag.

Flere søker yrkesfag i Oslo

Andelen som søker yrkesfag, har økt fra 26,3 prosent i 2021 til 26,8 prosent i 2022.

Publisert Sist oppdatert

Årets søkertall til videregående opplæring viser at andelen elever som søker seg til et yrkesfaglig studieløp, øker. Andelen som søker yrkesfag, har økt fra 26,3 prosent i 2021 til 26,8 prosent i 2022.

– Det er positivt at flere ønsker en variert skoledag der de lærer i praksis, ikke bare teori, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap.

Årets tall viser at 19.401 søkere fra Oslo har søkt plass i videregående skoler. I fjor var det 19.080.

Les også: Regjeringen lover kraftfull satsing på yrkesfagene

– Oslo er i en rivende utvikling, og den utviklingen stopper uten yrkesfaglig kompetanse. Vi er avhengig av dyktige fagfolk som bygger veiene vi sykler på, hjemmene vi bor i og skaper tjenestene vi benytter oss av i det daglige, sier byråden.

De tre utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk, elektro og datateknologi og teknologi- og industrifag har en samlet tilbakegang på 50 søkere, fra 707 søkere i fjor til 657 søkere i år. Dette er likevel 36 flere enn for to år siden.

Søkning til læreplass viser at enkeltfagene som i år har størst økning i søkere, er sikkerhetsfaget og frisørfaget. Størst nedgang opplever helsearbeiderfaget og service- og administrasjonsfaget.

– Det er bra at stadig flere unge ser at å velge yrkesfag åpner mange dører og gir mulighet til videre studier. Yrkesfag gir rask vei ut i arbeidslivet og med lønn i læretiden er det en unik mulighet til å bli ferdig utdannet uten studielån, sier Holmås Eidsvoll.

Resultatet fra førsteinntaket til skole skal etter planen være klart og gjøres kjent for søkerne på vigo.no ca. 11. juli. Alle søkere med rett til videregående opplæring vil få tilbud om skoleplass.

Powered by Labrador CMS