Pedagogstudentene omtaler søkertallene til lærerutdanningen som «tragisk» og «helt krise». Bildet viser leder Lars Syrrist og nestleder Sonja Tan Nguyen.
Pedagogstudentene omtaler søkertallene til lærerutdanningen som «tragisk» og «helt krise». Bildet viser leder Lars Syrrist og nestleder Sonja Tan Nguyen.

Pedagogstudentene ekstremt bekymret for lavere søkertall til lærerutdanningene

– Søkernedgangen til barnehagelærerutdanningen er helt krise

Publisert

– Opptakstallene stuper og har ikke vært lavere siden 2015. Jeg er veldig bekymret for at søkertallene fortsetter å synke for tredje år på rad, uttaler Pedagogstudentenes leder Lars Syrrist i en pressemelding.

Han omtaler nedgangen for barnehagelærerutdanningen på 26,9 prosent som «helt krise», og skriver at trenden må snu, med tanke på det store behovet for lærere.

Les: Nedgang over hele linja, på alle lærerstudiene

Pedagogstudentene skriver at fornøyde lærerstudenter er den beste rekrutteringskampanjen man kan få, og legger til:

– Skal regjeringen rekruttere, utdanne og beholde nok lærere i årene som kommer, er løsningen å satse på lærerutdanningene.

Til det trengs det politisk vilje til å prioritere lærerutdanningene. Pengene må på bordet! Regjeringen må ta tilbakemeldingene fra studentene på alvor

Med tanke på dagens lærermangel er det tragisk at det er ledige studieplasser på lærerutdanningen, uttaler Syrrist og legger til at Pedagogstudentene vil jobbe videre for å heve kvaliteten på lærerutdanningene, og at nøkkelen er bedre finansiering og bedre praksis.

Powered by Labrador CMS