Ås videregående skole.

Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

Norsk Lektorlag tar ut 20 medlemmer ved Ås videregående skole i streik fra og med 17. august. Fagforeningen har tidligere tatt ut ti lærere i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

– Kampen vi står i nå, handler om å ta vare på undervisningskvaliteten i fellesskolen vår. Våre barn og unge fortjener kvalifiserte lektorer og lærere. Da må man både rekruttere og beholde de kvalifiserte lektorene og lærerne, sier leder Helle Christin Nyhuus i Norsk Lektorlag i en pressemelding.

Lektorlaget meldte tirsdag denne uken at ti medlemmer ved Bergen katedralskole blir tatt ut i streik fra og med mandag 15. august. Siden juni har 45 lærere i Bergen vært i streik.

Les også: Steffen Handal: – Dette er en streik om skolens fremtid

Lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund og Lektorlaget avviste meklerens forslag til løsning i kommuneoppgjøret i vår, fordi de mener de kommer for dårlig ut.

Skolenes landsforbund har sagt at de vil vente med å trappe opp streiken til alle skolene har startet opp etter ferien. Utdanningsforbundet har ikke uttalt når de trapper opp streiken. Et uttak skal varsles fire dager før streiken starter.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS