Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Byrådet plusser på 72 millioner kroner til Oslo grunnskoler neste år

Skolene i levekårsutsatte områder skal få mest.

Publisert

– Skolene med flest elever som trenger ekstra oppfølging, får mest ressurser. Det er rettferdig og nødvendig for å bidra til sosial utjevning i Oslo. Samtidig er dette en styrking av skoler og spesialskoler i hele byen som vil komme alle elever i byen til gode, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) i en pressemelding.

Tirsdag la byrådet i Oslo frem en tilleggsinnstilling til Oslo-budsjettet for 2022.Der heter det at skolene i Oslo skal styrkes, særlig i levekårsutsatte områder, med 72 millioner kroner mer enn først budsjettert.

Les også: Oslo Høyre foreslår én milliard mer til skolebygg over to år

De ekstra pengene kommer etter at Støre-regjeringen har foreslått å øke overføringene til Oslo i sitt forslag til statsbudsjett. Ifølge pressemeldingen fra kommunen har de frie inntektene fra staten økt med 450 millioner i 2022 og 370 millioner for hvert av de påfølgende årene.

«Selv om anslag for lønns- og prisvekst i 2022 gir en reduksjon på 85 millioner, gir dette et viktig løft for det økonomiske handlingsrommet til Oslo kommune neste år», heter det i pressemeldingen.

– Jeg er veldig glad for at vi kan styrke Oslo-budsjettet sammenliknet med forslaget vi la fram i september. Vi driver en effektiv kommune og har en trygg økonomi. Derfor finner vi rom til noen nye viktige satsinger, uttaler finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).

Det er til sammen 147 grunnskoler i Oslo.

Powered by Labrador CMS