Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).
Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Byrådet plusser på 72 millioner kroner til Oslo grunnskoler neste år

Skolene i levekårsutsatte områder skal få mest.

Publisert

– Skolene med flest elever som trenger ekstra oppfølging, får mest ressurser. Det er rettferdig og nødvendig for å bidra til sosial utjevning i Oslo. Samtidig er dette en styrking av skoler og spesialskoler i hele byen som vil komme alle elever i byen til gode, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) i en pressemelding.

Tirsdag la byrådet i Oslo frem en tilleggsinnstilling til Oslo-budsjettet for 2022.Der heter det at skolene i Oslo skal styrkes, særlig i levekårsutsatte områder, med 72 millioner kroner mer enn først budsjettert.

Les også: Oslo Høyre foreslår én milliard mer til skolebygg over to år

De ekstra pengene kommer etter at Støre-regjeringen har foreslått å øke overføringene til Oslo i sitt forslag til statsbudsjett. Ifølge pressemeldingen fra kommunen har de frie inntektene fra staten økt med 450 millioner i 2022 og 370 millioner for hvert av de påfølgende årene.

«Selv om anslag for lønns- og prisvekst i 2022 gir en reduksjon på 85 millioner, gir dette et viktig løft for det økonomiske handlingsrommet til Oslo kommune neste år», heter det i pressemeldingen.

– Jeg er veldig glad for at vi kan styrke Oslo-budsjettet sammenliknet med forslaget vi la fram i september. Vi driver en effektiv kommune og har en trygg økonomi. Derfor finner vi rom til noen nye viktige satsinger, uttaler finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).

Det er til sammen 147 grunnskoler i Oslo.

Powered by Labrador CMS