Rothaugen skole er en av 41 barne- og ungdomsskoler i Bergen som har meldt om smittetilfeller de siste sju dagene.
Rothaugen skole er en av 41 barne- og ungdomsskoler i Bergen som har meldt om smittetilfeller de siste sju dagene.

Høyt sykefravær fører til presset situasjon for skolene i Bergen

Høy koronasmitte fører til at situasjonen for skolene i Bergen nå er presset. Samtidig er vikarbyråene tomme for vikarer.

Publisert

– Vi er nok på grensen til noe vi ikke klarer lenger, om det ikke snur, sier Frode Nilsen, direktør for skoleetaten i Bergen, til Bergensavisen.

Skolene i kommunen har for tiden et svært høyt sykefravær både blant elever og ansatte. De siste sju dagene har 41 barne- og ungdomsskoler i Bergen meldt om smittetilfeller.

Situasjonen fører også til at vikarbyråene nå er tomme for vikarer.

– De klarer ikke å levere, så skolene jobber iherdig for å få kabalen til å gå opp og omorganisere slik at alle som er friske og har testet negativt, har en lærer når de kommer på skolen, sier Nilsen.

Avdelingsleder Espen Bjørndal i Pedagogisk Vikarsentral i Bergen forklarer vikarmangelen med at de selv har høyt sykefravær, i tillegg til at det er vanskelig å rekruttere nye vikarer. Han sier at vikarmarkedet er skrapt.

– Vi har mange vikarer ute hele tiden, men etterspørselen er så ekstrem nå at vi klarer ikke å imøtekomme alle behovene som er der ute, sier Bjørndal.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS