Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) overrekker Benjaminprisen til Sofienberg skole med Tida Samyang, rektor Nina Røneid og Nasrin Ahmed.

Sofienberg ungdomsskole i Oslo fikk Benjaminprisen for 2021

Kunnskapsminister Tonje Brenna delte tirsdag ut Benjaminprisen til Sofienberg skole i Oslo for skolens systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering.

– Sofienberg skole jobber med antirasistisk arbeid på en måte som utgjør en forskjell. Jeg er imponert over det langsiktige arbeidet og resultatene de har skapt, sier kunnskapsminister Tonje Brenna i en pressemelding.

Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen som ble drept på Holmlia i 2001, og deles hvert år ut til en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering.

Juryen berømmer skolen for å bruke instanser som fritids- og sportsklubber, nærpoliti og gateteam som en del av det antirasistiske arbeidet.

– Å få en slik anerkjennelse er en ære. Det er stort at Sofienberg skole sitt arbeid for en helhetlig skolekultur, hvor vi motvirker rasisme og diskriminering på alle områder, blir lagt merke til og verdsatt, sier fungerende rektor Nina Røneide.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS