Gry Camilla Tingstad, leder i Utdanningsforbundet Trondheim, er bekymret for smittesituasjonen i skolen.

Utdanningsforbundet i Trondheim etterlyser tiltak for lederne i skoler og barnehager

– Denne høsten har vært den mest krevende siden pandemien startet, sier UDF-leder i Trondheim, Gry Camilla Tingstad.

Publisert

De siste sju dagene er det registrert 1.036 personer som har fått påvist koronasmitte i Trondheim og det siste døgnet er det registrert 59 nye koronasmittede personer i byen. Over halvparten av de smittede er under 20 år og det meste av smitten er i barneskolene. Det bekymrer Utdanningsforbundets leder.

– Mange ansatte er borte med virusinfeksjon og det er svært vanskelig å få tak i vikarer i både skoler og barnehager. Drift er krevende for både rektorer og styrere, sier Gry Camilla Tingstad.

– Vi er bekymret for slitasjen over tid for alle ansatte og mener slitasjen er prekær for ledelsen i skoler og barnehager nå med denne smittetoppen.

Les også: Færre foreldre mener det er trygt å sende barna på skolen

Bruker helgene

Hun forteller at rektorene i Trondheim-skolen har hatt svært mye ekstraarbeid i tilknytning til smitteutbruddet med å få delt ut tester og få ut informasjon til ansatte, elever og foreldre.

– Rektorene har så langt ikke mulighet til til å få kompensasjon for merarbeid tilknyttet smitteutbrudd av korona og mange bruker også helger til å få unna alt arbeidet, forteller Tingstad.

Tirsdag fulgte hun formannskapsmøtet i Trondheim der foreslåtte smittetiltak ble behandlet. Politikerne sendte imidlertid forslaget tilbake. Årsaken var blant annet at det ikke forelå noen særskilte driftstiltak i skolene. Onsdag blir det nytt møte i formannskapet.

Etterlyser avlastning

I tillegg til gode smitteverntiltak etterlyser UDF-leder Gry Camilla Tingstad også løsninger særskilt for lederne.

– Ledelsen i skoler og barnehager har stått i denne ekstremsituasjonen siden 12. mars i fjor. For enhetene som har vært berørt smittetoppen i september og den som pågår nå, har denne høsten vært den mest krevende siden pandemien startet, sier Tingstad.

– Ingen vet når dette er over, men vi mener det må jobbes, både lokalt og nasjonalt, for å finne gode løsninger som kan gi ledelsen kompensasjonen og avlastningen som trengs for at de skal makte å stå i jobben.

Powered by Labrador CMS