Frps Himanshu Gulati mener regjeringen må reversere karantene-unntaket for lærerne.
Frps Himanshu Gulati mener regjeringen må reversere karantene-unntaket for lærerne.

Frp ber regjeringen fjerne karantene-unntaket for ansatte i skoler og barnehager

I et skriftlig spørsmål til kunnskapsministeren tar Frp til orde for å reversere den nye karanteneregelen. Men regjeringen står på sitt.

Publisert

– Mange lærere er bekymret for egen trygghet, elevenes trygghet og deres familiers trygghet fordi de hver dag og uke møter flere titalls uvaksinerte barn, sier Himanshu Gulati, Frps skolepolitiske talsperson på Stortinget, til NRK.

I et skriftlig spørsmål til kunnskapsministeren tar Frp til orde for å fjerne karantene-unntaket for ansatte i skoler og barnehager.

– Vi ber regjeringen fjerne karanteneunntaket for lærere og barnehageansatte, sier Gulati til NRK.

Før nyttår besluttet regjeringen at ansatte i skoler og barnehager skal unntas fra karantenereglene i arbeidstiden. Det innebærer at ansatte som har vært i nærkontakt med en smittet kan gå på jobb, men må teste seg døgn 3 og 7 etter nærkontakten. Unntaket gjelder ikke dersom den ansatte er i samme husstand eller tilsvarende nær den som er smittet.

Regelen har skapt store reaksjoner blant lærere og hos lærerorganisasjonene.

Les også: Utdanningsforbundet om karanteneunntak: – Helt urimelig og fullstendig ulogisk

Men regjeringen har på sin side forsvart tiltaket og mener det er forsvarlig. Overfor NRK gjentar statssekretær Halvard Hølleland (Ap) budskapet.

Hølleland mener Frps forslag om å droppe karanteneunntaket ville gjort det verre for barn og unge fordi mange ansatte da måtte ha vært hjemme.

– Vi frykter Frps forslag ville gitt massestenging av barnehager og skoler. Veldig mange barn og unge ville måtte være hjemme, sier han.

Powered by Labrador CMS