Over 3.000 tilfeller av vold mot skoleansatte i Bergen siden 2019

Flere norske lærere opplever vold på skolen. Så langt i år er det rapportert inn 655 voldstilfeller mot lærere i Bergen.

– At ansatte opplever vold og trusler på jobb er selvsagt noe jeg tar svært alvorlig. Det er en urovekkende utvikling, sier skolebyråd Endre Tvinnereim (Ap) til Bergens Tidende.

Det er rapportert inn 3.129 tilfeller av fysisk vold mot ansatte i de offentlige skolene i Bergen siden 2019. I samme periode ble det rapportert 450 tilfeller av trusler og trakassering.

Fire av ti Oslo-lærere sier at klasser eller trinn på egen skole ikke får nødvendig hjelp når elever utagerer.

Tallene fra Bergen ble lagt fram på et utvalgsmøte for skole, barnehage og idrett i Bergen tirsdag, etter spørsmål fra Høyre-politiker Eivind K. Nævdal-Bolstad. Det er spesielt i barneskolen det blir rapportert mange voldshendelser.

– Dette må på ingen måte dysses ned, og jeg tror mørketallene dessverre er ganske store, sier Nævdal-Bolstad.

Bergens Tidende skriver at det skal bevilges ti millioner kroner til bemanning i Bergens skoler for å prioritere problemet.

Aftenposten skrev i april at fire av ti Oslo-lærere sier klasser eller trinn på egen skole ikke får nødvendig hjelp når elevene utagerer. Rapporterte volds- og trusselsaker mot skoleansatte ble femdoblet i hovedstaden mellom 2015 og 2019.

Les: Slik kan du ha kontakt med barn som du frykter har det vanskelig hjemme nå som barnehager og skoler er stengt

(©NTB)

Powered by Labrador CMS