Hege Bae Nyholt.

Rødt-politiker blir ny leder av utdanningskomiteen

Hege Bae Nyholt går rett fra barnehagejobb til komitéleder på Stortinget. – Det er viktig og riktig at folk med erfaring fra hverdagen i utdanningssektoren sitter i utdanningskomiteen, sier hun.

Publisert

Denne uken ble det klart at den ferske stortingsrepresentanten fra Rødt blir leder av utdanningskomiteen på Stortinget.

Dermed vil hun få en sentral rolle i utdanningspolitikken i tiden framover.

– Det er helt nødvendig at politikerne lytter til ansatte i barnehager, skoler og høyere utdanning. Så håper jeg å kunne bidra til å ta hverdagen fra sektoren med inn i politikken. Det må ikke være for stort sprik mellom det som vedtas på Stortinget og den hverdagen de står i ute i skoler og barnehager, sier Nyholt.

– Hånd på rattet

Hun understreker at kampen mot kommersielle barnehageaktører står høyt på agendaen til Rødt.

– Nå får jeg mulighet til å ha en hånd på rattet i oppfølgingen av blant annet Storberget-utvalget, sier Nyholt.

Da Utdanningsnytt interjvuet henne rett etter valget, sa hun at hjertesakene hennes er gratis barnehage, økt bemanning og høyere lønn til de ansatte.

Opprører

Hun fortalte også at hun er med i Barnehageopprøret.

– Kan man være opprører på Stortinget?

– Jeg har vært i fin klesbutikk i Trondheim og fått hjelp til å kjøpe drakt. Da forklarte jeg at jeg trengte slikt antrekk fordi jeg er blitt stortingsrepresentant. Jeg aksepterer at Stortinget har sin stil og sin form, og det er fullt mulig å få innholdet i barnehageopprøret inn i den forma. Poenget er å bryte taushetsmuren om konsekvensene av for eksempel lav bemanning i barnehagene, sa Nyholt den gang.

Nå har barnehageopprøreren blitt satt til å lede utdanningskomiteen.

Powered by Labrador CMS