Tilsynsrapport avdekket flere titalls lovbrudd i Oslo-skolen

Statsforvalterens tilsynsrapport viser flere lovbrudd i Oslo-skolen og mangel i oppfølging av undersøkelses- og varslingsplikten.

Publisert Sist oppdatert

– Resultatene i tilsynsrapporten viser regelverksbrudd som dokumenterer at arbeidet ikke har vært godt nok på alle områder, fastslår seksjonssjef Anita Rolland Frølich Fuglesang hos Statsforvalteren i Oslo og Viken til Dagsavisen.

Hun påpeker imidlertid at mange av de samme regelbruddene finnes i alle kommuner de har tilsyn i. Fuglesang mener manglene i Oslo er størst i oppfølgingen av hvordan skolene praktiserer undersøkelsesplikten og varslingsplikten.

Onsdag skal direktør Marte Gerhardsen i Utdanningsetaten møte i kultur- og utdanningsutvalget for å redegjøre om innholdet i Statsforvalterens tilsynsrapport. Også skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll skal forklare seg om saken.

– Vi tar tilsynet på alvor, og jobber videre med å utvikle gode rutiner, veiledninger og maler, e-læring og støtte til skolene. Vi må også sørge for at dette er kjent og blir tatt i bruk i hele Oslo-skolen, skriver Gerhardsen til Dagsavisen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS