Rødts Hege Bae Nyholt ber foreldre overse PBL-aksjonen onsdag.
Rødts Hege Bae Nyholt ber foreldre overse PBL-aksjonen onsdag.

Lederen for utdanningskomiteen oppfordrer foreldre om ikke å støtte PBLs barnehageaksjon

– Hent ungene til vanlig tid, er oppfordringen fra Rødt og stortingsrepresentant Hege Bae Nyholt.

Publisert

– Vi oppfordrer foreldrene til å hente ungene til vanlig tid. Ikke gå tidligere fra jobb eller studie for å imøtekomme PBLs kampanje, sier Rødts Hege Bae Nyholt til NRK.

Bae Nyholt leder Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Onsdag er det varslet at private barnehager landet over vil stenge dørene klokken 14.00 i protest mot kutt i pensjonstillegget til private barnehager.

Strid om tilskudd

I dag er dette pensjonstilskuddet på 13 prosent av lønnsutgiftene, mens regjeringen har vedtatt å kutte det til 10 prosent.

Bakgrunnen for kuttet er beregninger fra Telemarskforsking som viser at et stort flertall av private barnehager får mer penger til pensjon enn de faktisk bruker. Ifølge Private Barnehagers Landsforbund (PBL) vil imidlertid kuttene føre til 400-600 millioner kroner i året i tapte inntekter sammenlignet med dagens tilskuddsnivå.

– Tilbakemeldingene fra medlemsundersøkelsene våre viser nå at rundt halvparten av medlemsmassen melder at de med dette kuttet vil måtte drifte i minus. Det er dramatisk og ikke bærekraftig over tid. Da må politikerne sette på håndbrekket, sa styreleder i PBL, Eirik Husby til Utdanningsnytt før helgen.

Rødts Hege Bae Nyholt advarer på sin side om at foreldre som henter barna klokka 14.00 på onsdag kan bli tatt til inntekt for PBLs politiske kamp.

– Vi er klar over at veldig mange foreldre vil havne i en skvis. Mange vil føle seg forpliktet til å hente barna tidligere, sier Nyholt til NRK.

PBL presiserer på sine hjemmesider at barnehagene må ha beredskap for at ikke alle barna blir hentet innen klokken 14.

Powered by Labrador CMS