Innstramming av fraværsgrensene

Røe Isaksen og hans statsrådkollegaer gjennomfører gang på gang tiltak og reformer som innebærer mer kontroll og byråkrati, og som ikke har gjenklang i hverdagen til «folk flest».

 

Mest iøynefallende er kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanners bestrebelser for å endre kommunekartet i Norge. Det er «vil du ikke, så skal du» over hele linja. Samsvarer dette med en blå liberalisme hvor enkeltmenneskets behov og ønsker settes i sentrum?

Regulering og tvang forbinder vi helst med regimer i motsatt ende av fargeskalaen. Ingen er uenig i at vi må stille krav til barn og ungdom, men den enkleste metoden for å få elever til å møte opp er å gi de innflytelse og medvirkning pluss skape en skolehverdag som gir lærelyst og motivasjon.

Dessverre ser vi i dag en utvikling hvor den «gode pedagogikk» som gir rom for utvikling av hele mennesket, er erstattet med et livsfjernt testregime hvor det er blitt viktigere å pugge livsfjern kunnskap. Resultatet er øket medikamentbruk, depresjoner og frafall i den videregående skolen.

Nye regler og kontrollmekanismer blir dessverre feil medisin, statsråd!

 

  • Ole Gunnar Folde er pensjonert adjunkt
Powered by Labrador CMS