Delta-leder Lizzie Ruud Thorkildsen

Delta krever ministermøte om karanteneregler i skolen

Reglene for fritidskarantene skaper fortvilelse blant medlemmene, sier Delta-leder Lizzie Ruud Thorkildsen. Nå krever hun møte med kunnskapsministeren.

Publisert

– Vi får mange henvendelser fra våre medlemmer som reagerer med sinne, usikkerhet og frustrasjon på reglene om fritidskarantene. Reglene er krevende å forstå og fremstår som ulogiske. Derfor har vi nå bedt om et hastemøte med kunnskapsministeren, sier Ruud Thorkildsen.

Hennes arbeidstakerorganisasjon organiserer om lag 90.000 medlemmer i offentlig sektor, hvorav mange jobber i skole, barnehage og SFO. For ansatte i disse institusjonene har regjeringen innført egne karanteneregler, som blant annet innebærer at de fortsatt kan gå på jobb dersom de har vært nærkontakt med en smittet, men må holde seg i karantene på fritiden.

Ruud Thorkildsen mener arbeidstaker- og arbeidsgiversiden ikke har vært involvert i tilstrekkelig grad i formuleringen av reglene, og ber kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) om å ta hensyn til tilbakemeldingene fra de ansatte.

– Det er helt avgjørende for tilliten til pandemihåndteringen at tiltakene er forståelige, fornuftige og kloke, sier Delta-lederen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS