Høyt sykefravær i barnehagene: Situasjonen er prekær

Det høye sykefraværet kan føre til at tilbudet i mange barnehager vil kollapse, mener Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

Publisert Sist oppdatert

I takt med at koronatiltakene blir fjernet, øker sykefraværet på mange arbeidsplasser. Det gjelder også i barnehagene, der situasjonen for mange er prekær, ifølge Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

– Tilbudet i mange barnehager vil kunne kollapse helt, fordi det ikke er tilgang på folk, sier kommunikasjonsdirektør Marius Iversen i PBL til TV 2.

PBL representerer 2.100 private medlemsbarnehager over hele landet.

– Mange av våre medlemmer balanserer nå veldig, og det er mange som er bekymret for om de i det hele tatt klarer å holde åpent de kommende ukene, sier kommunikasjonsdirektøren.

Får ikke tak i vikarer

I en PBL-undersøkelse 27. januar svarte to av tre barnehager at de slet med å få tak i nok vikarer.

Men også i de kommunale barnehagene er det høyt press. Områdedirektør i KS, Helge Eide, bekrefter til TV-kanalen at sykefraværet og vikarmangelen gir konsekvenser for det pedagogiske tilbudet i de kommunale barnehagene.

Ifølge Nav var det forrige uke 56.054 nye sykmeldte i Norge. Det er en dobling sammenlignet med samme uke i fjor. Rundt halvparten var rammet av koronarelaterte diagnoser.

Les også: – Foreldre er urolege for høgt sjukefråver i barnehagane

(©NTB)

Powered by Labrador CMS